prevajalske agencije – imenik
Random header image... Refresh for more!

Španščina je romanski jezik


Španščina je jezik, ki spada med romanske jezike, ki veljajo kot zelo spevni jeziki. Španščino govorijo predvsem v Evropi in Ameriki, nekaj malega pa tudi na drugih kontinentih, kamor so se preselili špansko govoreči prebivalci, ki še vedno marsikje uporabljajo španščino. V Evropi španščino govorijo v državi Španiji, pa vendar v tej državi ne živi največ špansko govorečih ljudi. Za učenje španščine kliknite na http://www.spanscina.org/.

Španščina je najbolj razširjen jezik v Ameriki, bolj natančneje v Latinski Ameriki.

Španščina je jezik, ki ga govori veliko število ljudi na svetu, zato je zelo dobro, da se ga naučimo tudi mi, sploh, če nas zanimajo potovanja v dežele, kjer govorijo španščino. Slovenija s špansko govorečimi državami sodeluje tudi na gospodarskem kot tudi političnem področju, zato nam španščina lahko pride prav tudi na poslovnem področju.

Pri nas imamo veliko možnosti za učenje španščine, saj se jo lahko začnemo učiti že v srednjih šolah ter kasneje na fakultetah. Poleg tega, da se španščino lahko učimo že v šolah, pa imamo veliko možnosti učenja španščine tudi s pomočjo raznih jezikovnih šol in tečajev španščine, kjer lahko izbiramo, kakšno stopnjo španščine se želimo naučiti, kar pa je odvisno predvsem od tega, za kakšen namen bomo znanje španščine uporabljali.

0 comments

Trenutno še ni komentarjev o izbrani prevajalski agenciji.

Bodi prvi, ki bo oddal komentar!

Oddaj komentar.