prevajalske agencije – imenik
Random header image... Refresh for more!

Pogostost prevajanja


Za prevajanje nekako velja, da je precej sezonsko naravnano. To vedo vsi tisti, ki ga ponujajo ali pa so kar koli in na kakršen koli način povezani s prevajanjem. Morda se na prvi pogled zdi to malenkost čudno, zakaj bi tudi prevajanje imelo sezonsko nihanja, vendar pa, če pogledamo malo bolj poglobljeno in iščemo razloge za to, potem je vse takoj jasno. Pa si poglejmo. Aja, tu moramo takoj izvzeti vse fizične osebe, ki prevajanje potrebujejo pač takrat, ko ga potrebujejo in le – te niso podvrženi prav nobenim sezonskim nihanjem in vplivom.

Pri pravnih osebah pa so obdobja nekako taka; od januarja do aprila je bolj ali manj spanje in podjetniki kar malo zaspijo na starih projektih ter kar menijo, da bodo večno stari projekti uspešni, hkrati pa po novem letu, ko se je nižalo prihodke na vse možne načine, tudi nimajo kaj dosti sredstev za vlaganje v nove projekte. Potem sledi obdobje od nekje sredine aprila do konca junija, ko bi vsi želeli imeti prevajanje opravljeno v izjemno kratkem roku, saj želijo nove projekte, o katerih so že dolgo razmišljali, izpeljati po možnosti v enem dnevu (za to jasno nimajo nikakršnih možnosti).

Potem sledi obdobje dopustov, to je od julija pa do konca septembra, ko so vsi nekako dopustniško naravnani, potem, do konca leta, pa bi vsi spet želeli, da je prevajanje opravljeno po možnosti že včeraj. Vidite torej, da so za nihanje za prevajanje res neki določeni razlogi, pa čeprav kakšni tudi malenkost nesmiselni in smešni.

0 comments

Trenutno še ni komentarjev o izbrani prevajalski agenciji.

Bodi prvi, ki bo oddal komentar!

Oddaj komentar.