prevajalske agencije – imenik
Random header image... Refresh for more!

Francoščina


To je jezik, katerega uvrščamo med romanske jezike in je eden izmed teh najpomembnejši jezik, pomembnejša sta Portugalščina in Španščina. Francoščina ima maternih govorcev okoli 77 milijonov maternih govorcev, katere imenujemo tudi frankofoni.

S tem se Francoski jezik uvršča na 11. svetovno mesto, kot drugi jezik pa ga govori okoli 128 milijonov ljudi po svetu. Francoščina ima tudi vlogo administrativnega jezika v številnih svetovnih organizacijah kot so naprimer Združeni narodi, Evropska unija, Svetovna poštna zveza in Mednarodni olimpijski komite. Za francoščino je značilen ritmičen naglas, kateri je v zadnjem zlogu enote. S tem dobimo obarvane besede, ki so ponavadi značilne pri izražanju čustev.

Francoščina se je v osnovi razvila iz latinščine, saj se je pričel razvijati šele po rimski okupaciji Galije. Francoščina se je skozi čas preoblikovala, iz regije v regijo, za katero je bilo značilno drugačno izgovarjanje glasov. V srednjem veku so se v šolah učili predvsem latinščino, katera ima še zdaj velik vpliv predvsem v Cerkvi in pravi.

0 comments

Trenutno še ni komentarjev o izbrani prevajalski agenciji.

Bodi prvi, ki bo oddal komentar!

Oddaj komentar.